Kezdőlap‎ > ‎Magamról‎ > ‎

Önéletrajzi interjúk

Az évek során többször előfordult, hogy egy-egy kollégával leültünk és hosszan meséltetett bizonyos munkákról. Ezek a baráti interjúk igazából a Dokumentumokhoz tartoznak, de itt is elősorolom őket. Azonban adódnak itt egyéb kisebb összefoglalók is.
Ilyen például, amikor 1993-ban hivatalosan le kellett írnom addig végzett munkáimat a Kandidátusi védéshez.
Aztán 1998-ban több ülésben leültünk Szalai Julival, akivel a Szociológiai Kutató Intézetben végzett munkákról beszélgettünk, az intézeti kutatásokról interjúvolt.
Az akkori helyi politikusi tevékenységemről is készült egy tanulságos beszélgetés
Korábban magam is készítettem egy összefoglalót az Esély számára első négy éves fővárosi szakpolitikusi tevékenységemről, de ez végül torzó, kézirat maradt. (Miután 2002-ben befejeztem bizottsági elnöki munkámat a fővárosnál, szakértőként még sok éven keresztül "visszadolgoztam", ilyenkor egy-egy új választási periódus kezdetén röviden bemutatkoztam a bizottság tagjainak.)
2004-ben Hegedűs Jocó beszéltetett (nem először, s nem is utoljára) a Hálózat Alapítványról.
2008-ban Kovács Ivetta meséltette el velem a Fedél Nélkül történetét az Esély számára.
Aztán 2010-ben Csongor Anna faggatott hosszan és szakszerűen a Menhely Alapítványról, ez a Civil Szemlében jelent meg.
2013-ban Deli Bálint a BMSZKI lakhatási programjáról faggatott, a Fedél Nélkül olvasóinak szánt beszélgetésben.
2014-ben Bányai Emőke kért meg arra az érdekes feladatra, hogy a diákjainak meséljek sokféle szakmai tevékenységeimről, mint "szociálpolitikus"(?), ezt a Párbeszéd szakmai folyóiratban publikálták.
De olyan is volt már, amikor magam interjúvoltam meg magamat, szerzőtársam, Mózer Péter bőrébe bújva a Tékozló koldus - Elszabotált reformok témakörben, szintén az Esély számára, 2012-ben.